Dag van de Beeldeducatie - minisite

Geschreven op 2009-02-07 • gesprek

De mensen van Muzes zijn al geruime tijd bezig met het aanpakken van de manier waarop kunst in de brede zin in het secundair onderwijs onderwezen wordt. Dat is op zijn minst een nobel doel en ze hebben zeker en vast een visie die ik deel.

De eer viel mij te beurt om de minisite van de Dag van de Beeldeducatie voor hun te ontwerpen. Omdat ik voor het ontwerpen van de site niet zo geweldig veel tijd had (timeframe: ongeveer twee weken), wou ik een snel systeem ontwikkelen om aan de hand van CSS tot een soort kolommensysteem te komen. Bovendien moest het geheel een perfect verticaal ritme hebben, waardoor er onbewust toch veel eenheid in de site zit.
Als basisunit heb ik voor 20 pixels gekozen, met een basislettergrootte van 14 pixels. Op een lijnhoogte van 20 pixels geeft dat met ongeschreefde letters zoals we die vinden in Helvetica/Arial volgens mij een heel gebalanceerd resultaat.

Muzes had me gevraagd om de site in de eerste plaats duidelijk en bruikbaar te maken. Bovendien mocht ze toch niet vervallen in saaiheid of ongeïnspireerdheid: daarom heb ik gekozen voor felle kleuren, duidelijke menu-items en een gevarieerde typografie. Ik heb Times New Roman nog eens van onder het stof gehaald voor gebruik in de titels. Felle rode en groene toetsen hier en daar maken het geheel visueel wat interessanter en de mogelijkheden van mijn kolommensysteem zorgen ervoor dat de bezoeker niet met een saai standaardstramien verveeld wordt, maar dat hij toch gemakkelijk alles kan terugvinden. De grote groene knop is dan weer een marketingoverweging: een duidelijke call to action!

Omdat het soms belangrijker is om op korte termijn goed werkende oplossingen te vinden, dan om de beste oplossing te vinden, heb ik besloten om Google Forms te implementeren voor de inschrijvingsmodule. Op die manier blijft de administratie voor Muzes vrij eenvoudig en kon ik mijn tijd aanwenden om aan het bugsquatten te gaan wat het ontwerp betreft (IE6, Mozilla en Webkit, weet u wel).

Ik ben al bij al zeer tevreden over het resultaat. Maar ik ontwerp dan ook graag sites die voldoende inhoud hebben: het is een grotere uitdaging, maar ook zoveel leuker om te doen!

Conversation is closed

Conversations close automatically after six weeks. Feel free to contact me directly if you have feedback on this article.