Van 2011 naar 2012

Geschreven op 2011-12-29 • gesprek

Het afgelopen jaar was een erg bewogen jaar voor mij. Sinds juni heb ik mijn diploma Bachelor of Arts in de beeldende kunsten — Afstudeerrichting Grafisch Ontwerp op zak. Whoop! Maar dat was niet genoeg natuurlijk. Ik wil ook graag mijn Masterdiploma behalen. Niet zo zeer om wille van het diploma—dat betekent namelijk niet zo veel in mijn wereld—maar eerder omdat er enkele interessante docenten zijn waarvan ik nog wat kennis wil stelen.

Masterjaar en stage

Om aan de Media & Design Academie (ondertussen MAD-Faculty) een masterdiploma te behalen moet je twee maanden stage lopen bij een bedrijf uit de grafische sector. Ik besloot om twee stages te doen: twee maanden bij Duval Guillaume in Brussel en twee maanden bij Netlash-bSeen in Gent. Beide aanvragen werden goedgekeurd. Duval Guillaume zou net een erg turbulente periode ingaan en de communicatie werd een beetje slordig, waardoor ik uiteindelijk besloot om het bij éen stage te houden. Je kan veel aflezen uit de communicatie van een bedrijf. Vooral bij Netlash-bSeen werd alles vrij snel en netjes geregeld. I like.

Tijdens mijn stage bij Netlash-bSeen mocht ik aan diverse designprojecten werken: van een Fork Theme via infographics over een iPad optimized Web App tot echte klantenprojecten. Niet alleen koffie halen voor de baas dus. Na enkele weken stage moet Bart mijn koffie zo goed gevonden hebben 1 dat hij mij een baan aanbood. Niet als koffiejongen, maar als designer-frontender. I like.

I like it a lot. Zo veel zelfs dat ik na enkele weken overpeinzen op zijn aanbod ben ingegaan. En dat is de reden waarom ik nu af en toe op foursquare incheck in Gent. Maar ook nog in Hasselt. En binnenkort weer in Genk. Want ik ben zo’n kuiken dat probeert te bewijzen dat zotte plannen wél kunnen slagen. Dus spendeer ik mijn vrije avond- en weekenduren aan het behalen van mijn Masterdiploma. Aan mijn vrienden en familie die ik de laatste tijd niet veel gezien heb: bij deze geen excuses, maar toch een verklaring.

Werk

Sinds oktober woon en werk ik dus bij Netlash-bSeen. Hehe, even opnieuw: sinds oktober woon ik in Gent en werk ik bij Netlash-bSeen. Maar soms lijkt het anders: de collega’s zijn aangenaam en gedreven, de werksfeer is gezond druk en de bazen spelen tactische spelletjes. Dat klinkt zoals thuis.

20111228448.jpg

Het werk zelf? Dat is top-notch: leuke klanten, een duidelijke visie die nauw aansluit bij hoe ik het web zie en mensen die stuk voor stuk goed zijn in hun vak en elkaars werk appreciëren en respecteren. More of that any day, please!

2012

Dat brengt mij in 2012. Wat zal er komen? In de eerste plaats kan ik hopelijk mijn Masterproef, Sociaal Project en andere Master-gerelateerde projecten succesvol afronden. Daarnaast wil ik nog een stuk van de wereld zien. En ten slotte wil ik weer wat meer bloggen over vanalles. Omdat vakjes saai zijn.

1. In werkelijkheid heb ik niet één koffie moeten brengen. En die infographics, dat was met plezier!

Conversation is closed

Conversations close automatically after six weeks. Feel free to contact me directly if you have feedback on this article.