Grote Kuis

Geschreven op 2012-10-28 • gesprek (2)

“Griep.”, zei de dokter. En dus zat ik ermee afgelopen woensdag. Eigenlijk de nacht voordien al: met volle overgave mijn maag tot op de bodem geledigd. Alles eruit. Grote kuis.

Ik was gebonden aan zetel en bed: té misselijk om fysieke inspanning te doen. Met een boek dansen of mezelf droogstaren op een computerscherm ging evenmin. Het enige wat ik kon doen was denken. Lang en gefocust. Dat was blijkbaar een tijd geleden, want ik realiseerde me dat mijn hoofd ongeveer even overhoop lag als mijn lichaam. Nu en dan moet daar ook eens schoongemaakt worden.

De shitload aan overbodige informatie die ik tegenkwam was confronterend. Ik wou daar van af. Helaas is mijn hoofd geen maag die ik met een druk op de knop kan leegmaken en dus besliste ik dat er een aantal dingen moesten veranderen:

  1. Minder registreren
  2. Minder bewaren
  3. Meer naar buiten halen

Daarom hou ik nu grote kuis:

  • Op informatiedieet: 30 dagen geen sociale media, geen nieuws en éen keer per dag mail checken.
  • Oude kleren en spullen naar de Kringwinkel brengen: heerlijk gevoel! De emotionele waarde overstijgt nooit de mentale moeite die het kost om ze te bewaren.
  • Digitale reboot: 1-op-1 backup gemaakt van mijn harde schijf een een clean install van Mountain Lion gedaan. Als ik een bestand écht nodig heb haal ik het systematisch van m’n backup.
  • Writing skills oprakelen: digitale pen van onder het stof halen en schrijven, schrijven, schrijven!

Ik wens u ook een griep. Werkelijk bevrijdend.

Conversation is closed

Conversations close automatically after six weeks. Feel free to contact me directly if you have feedback on this article.

Maar dan wel bloggen? Klinkt goed :)

Wolf · Sun 28 Oct 2012 · #

Yep. Past onder 3. Meer naar buiten halen!

Xavier · Sun 28 Oct 2012 · #