The devil is in the detail

Geschreven op 2008-06-06 • gesprek (2)

Naar aanleiding van de aanpassing van het Google favicon vond ik dat het tijd werd dat ook LiveGraphics design over een favicon beschikte. De visuele identiteit van dit weblog wordt op die manier subtiel versterkt. Ik heb gekozen voor een speels favicon met gedeeltelijke transparantie, waarin het typische blauw en wit van het design van de website terugkomen. Herkenbaar en toch subtiel, denk ik.

Het icoontje werd trouwens ontworpen in photoshop en nadien uit een transparante PNG-file geconverteerd naar een ICO-file met transparantie via de Dynamic Drive Favicon Generator!

Verder heb ik vandaag nog een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Het RSS-icoon heeft nu een prominente plaats linksboven gekregen. De lettergrootte heb ik van 12 pixels naar 14 pixels veranderd, omdat het belangrijkste deel van deze site toch wel de inhoud is. Nadat ik een interessant artikeltje over usability had doorgenomen, was ik er bovendien van overtuigd dat ik met het opmaken van de formulieren en standaardelementen op deze website eigenlijk een stuk te ver ben gegaan. Ik heb het grootste deel van de custom opmaak verwijderd, zodat de standaardelementen nu natuurlijker en vertrouwder aanvoelen voor eender wie er naar deze website surft.

Mijn motto is the devil is in the detail. Ik heb door mijn studies niet zo heel veel tijd meer om met webdesign bezig te zijn, maar ik probeer wel gestaag voort te werken aan deze website. Hoe meer ik de details uitwerk, hoe meer ik tevreden word met dit ontwerp. And I strongly encourage every designer to do the same.

Conversation is closed

Conversations close automatically after six weeks. Feel free to contact me directly if you have feedback on this article.

Leuk, ik ben van 12px als standaard naar 13px overgestapt, en af en toe eens 14px. Als het past!

Meer websites zouden moeten beseffen dat 10px niet vlot leest.

Wolf · Fri 13 Jun 2008 · #

13px kan inderdaad nog beter zijn. Ik hou het op 14 omdat ik dat zo’n mooi getal vond :p. Maar het is wel het absolute minimum inderdaad :). Z

Xavez · Sat 14 Jun 2008 · #